Informacije o kompaniji

Naša priča

Temelji našeg poslovanja postavljeni su još 1989. godine kada je vlasnik Huskić Salih osnovao kompaniju koja se bavila ekplatacijom ruda teškom mehanizacijom na rudnicima uglja, prosijecanjem puteva, niskogradnjom i slično.
Pjeskara doo je porodična kompanija osnovana 1998. godine kada je otvoren i formiran sopstveni površinski kop kvarcnog pijeska koji postaje izvorna sirovina za proizvodnju građevinskih materijala. Malim koracima i velikim trudom uspostavljena je proizvodnja građevinskih ljepila, fasada, fasadnih boja i maltera.

Od 2007. godine vršimo poslovnu saradnju sa Fragmat izolirka d.o.o. Gračanica te po njihovom ovlaštenju proizvodimo građevinska ljepila Stiro L25 i Stiro M50, te Demit stirofix i Demit malta koje na tržište distribuira Fragmat izolirka doo Gračanica a kasnije Terrasit Insulation doo Gračanica.

Od 2014. godine Pjeskara izlazi i na tržište Europske unije, cetificiranjem CE oznakom za naše proizvode od strane Centra za testiranje i Europsku cetifikaciju LTD registorovanog lica NB 1871. Takođe od 2014. godine “Pjeskara” d.o.o. za svoje kupce primjenjuje EN ISO 9001:2015 koji je potvrdio Polskie Centrum Certyfikacji za područije ekplatacije i seperacije kvarcnog pijeska i proizvodnju fasada, ljepila i boja.

2018. godine Pjeskara doo započinje inovativnu proizvodnju silikatno-cementnih ploča za suhu gradnju.
Awesome Image

PDF dokument

Katalog naših proizvoda

Pogledajte katalog